donderdag 17 maart 2016

Salade van witlof, blauwe druiven, fourme d'ambert en pecannoten

Dit is weer zo'n salade die alle elementen in zich heeft: tikje bitter en knapperig door de witlof, zoet en zacht van de druiven, zout en romig van de fourme d'ambert en nog een krokant accent door de pecannoten. Dit soort salades eet ik heel geregeld samen met een stuk hartige taart als avondeten. Nu er af en toe weer een tikje lente in de lucht zit, vind ik het niet erg meer om een koud onderdeel in mijn avondeten te hebben. Hartje winter ga ik meer voor de lauwwarme "salade's". 




Salade van witlof, blauwe druiven, fourme d'ambert en pecannoten


  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 1 volle theelepel honing
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 1/2 theelepel versgeraspte gember
  • peper, zout
  • 400 gram witlof
  • 200 gram blauwe druiven
  • 50 gram pecannoten
  • 150 gram fourme d'ambert
Klop de koolzaadolie, honing, sherryazijn, gember met wat peper en zout tot een dressing. 
Was de witlof, snijd het kontje eraf, verwijder eventuele lelijke blaadjes, halveer en snijd in de lengte in reepjes. 
Halveer de druiven.
Rooster de pecannoten even in een droge koekenpan en hak ze grof. 
Verbrokkel de fourme d'ambert.
Meng de witlof met de dressing in een schaal. Schep de druiven erdoor. Verdeel de kaas en pecannoten over de salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen