vrijdag 1 april 2016

Gevulde paprika met rijst en gehakt


Megapaprika's waren dit. Zo'n 250-300 gram per stuk. Dus ideaal om te vullen. En heel erg gezond, want zo krijg je je vitamine C wel binnen. Erbij aten wij nog een snel bonenprutje van wat gebakken ui, knoflook, sambal (of rode peper), mais en zwarte bonen.


Gevulde paprika met rijst en gehakt

  • 4 grote rode paprika's
  • 250 gram gehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (of ± 1 theelepel sambal)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels piccadillo (*)
  • 500 gram gare rijst
  • 150 gram cherrytomaatjes, in kwarten
  • 1/3 bosje verse koriander, gehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
Snijd het kapje van de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de kapjes in kleine blokjes. 
Bak het gehakt in een hapjespan rul in eigen vet. Bak peper, knoflook, piccadillo en paprikastukjes even mee. Schep de rijst erdoor en warm alvast even mee. Roer de tomaatjes en koriander en zout naar smaak door het rijstgehaktmengsel. 
Warm de oven voor op 180C. 
Vul de paprika's met het mengsel. Zet ze in een ovenschaal. Roer de tomatenpuree los met ± 2 deciliter water en giet dit bij de paprika's. Laat de gevulde paprika's in 30-40 minuten gaar en heet worden in de oven. Controleer tussentijds of de paprika's niet droog komen te staan. Doe er anders nog wat water bij. 

Als je iets sneller klaar wilt zijn, kun je de paprika's ook een paar minuten in de ovenschaal met wat water in de magnetron voorgaren. Zorg dan de vulling ook al goed heet is. 

*) of gebruik gelijke delen gemalen komijn, gemalen koriander en paprikapoeder, bij elkaar ook ± 2 theelepels.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen