donderdag 28 april 2016

Penne met kip, venkel, tomaat en olijven

Pasta koken. Wat is daar nu zo ingewikkelde aan? Niets eigenlijk, maar dan moet je niet ineens een ander merk pasta gebruiken. Want dan gaat er bijna iets mis. Vaak heb ik de volkoren pasta van de Aldi of gewone pasta van de AH. Deze zijn allebei met 8 minuten koken klaar waarbij volkoren soms net iets langer nodig heeft. Meestal zet ik de kookwekker net iets korter om alvast te testen. Daar komt bij dat ik bijna altijd de gekookte pasta in de pan met saus doe, en dan gaart pasta nog wat door, dus hij moet net gaar zijn. Deze keer had ik volkoren penne van de AH, en die had ik 7,5 minuut gekookt, en dat had echt niet langer gemoeten. Ik vond 'm eigenlijk al iets te gaar. De verpakking lezen zou me niet gered hebben want daar stond ook 8 minuten voor al dente en zelfs 10 voor wat zachtere pasta. Volgende keer dus bijtijds testen of de pasta al gaar is. 






Penne met kip, venkel, tomaat en olijven

  • 150 gram volkorenpenne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram kip(dij)filet, in blokjes
  • 1 venkelknol, in stukjes (±350 gram)
  • 1 theelepel sambal
  • 100 milliliter crème fraîche
  • peper, zout
  • sap en rasp 1/2 citroen
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 50 gram zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • paar blaadjes basilicum, in reepjes
Kook de penne gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Maar controleer al 2 minuutjes eerder of je de pasta goed vindt. 
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de blokjes kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Voeg de venkel, sambal en een kopje water toe. Breng aan de kook en laat daarna op laat vuur met een deksel op de pan ± 10 minuten pruttelen tot de kip en venkel gaar zijn. Roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor.  Laat 2 minuutjes pruttelen. Proef op peper en zout en pas eventueel aan. 
Roer de tomaat. olijven en basilicum door de saus en laat even meewarmen. Roer de gare pasta erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen