zaterdag 14 mei 2016

Kwarktaart met perzik


Wel een zelfgebakken bodem voor deze kwarktaart, maar in de vulling gebruik ik een pakje saroma. Soms vind ik dat wel gemakkelijk omdat de kwarkvulling dan goed opstijft zonder dat ik gelatine hoef te weken en laten oplossen. Dan is zo'n pakje puddingpoeder iets sneller. 

Ik dacht eigenlijk dat ik al wel eerder een perzikkwarktaart geblogd had. Dat is toch wel de moeder der kwarktaarten. Tenminste als mijn moeder kwarktaart maakte, was dat vaak een kwarktaart met perzik. Dat bleek niet zo te zijn. Wel een peche melba kwarktaart met frambozen en perzik. Dat recept vind je hier. Toen vond mannetje Q de taart met perzik nog niet lekker, nu waren beide mannen erg enthousiast. 


Kwarktaart met perzik

(springvorm van 22 centimeter doorsnee)

  • 75 gram zachte boter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 gram kwark
  • 1 pakje saroma vanille
  • 2 deciliter slagroom
  • 1 blik perziken (van 800 ml)
  • 1 theelepel maizena
Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. 
Klop de boter met de suiker in een paar minuten tot een romig mengsel. Klop het ei erdoor. Meng het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Verdeel het beslag over de bodem van de vorm en bak de cakebodem in ± 25 minuten op 175C gaar. Laat afkoelen. 
Doe de kwark en het poeder voor vanillepudding in een kom en klop door elkaar. Klop de slagroom in een aparte kom bijna stijf en klop dan door de vanillekwark. 
Laat de perziken uitlekken maar van de siroop op. Snijd 3 perziken in stukjes en meng deze door de vanillekwark. Verdeel de vulling over de cakebodem. 
Snijd de rest van de perziken in schijfjes. Verdeel ze over de taart. Breng ± 1 deciliter van de opgevangen siroop aan de kook. Roer in een kommetje de maizena los met een klein beetje van de siroop. Roer door de kokende siroop. Bestrijk de bovenkant van de schijfjes perzik het de gelei. Bewaar de taart in de koelkast. 

2 opmerkingen:

  1. Nu ben ik - eerlijk gezegd - niet zo van de zoete taarten, maar soms wil ik mijn visitie toch wel iets aanbieden. En ik vind je oplossing met saroma best grandioos! Niemand die het ziet of proeft ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En het werkt wel! Wel jammer dat er niet meer zoveel smaken zijn. Vroeger had je ook perzik-sinaasappel en pistache.

    BeantwoordenVerwijderen