woensdag 1 juni 2016

Cake met appel, gember en lemoncurd


Om jullie niet vol smart op het recept voor de cake met lemoncurd te laten wachten.......


Cake met appel, gember en lemoncurd

  • 100 gram zachte boter
  • 175 gram suiker
  • 100 gram yoghurt
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 3 gemberbolletjes, fijngehakt
  • 3-4 eetlepels lemoncurd
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Leg eventueel een stukje bakpapier op de bodem. 
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Meng dan de yoghurt door het beslag. Zeef het bakmeel en de baking soda boven de kom en meng er snel door. Spatel appel- en gemberblokjes door het beslag. Verdeel 2/3 van het beslag over de cakevorm en schep de lemoncurd erop. Verdeel het laatste deel beslag over de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in een oven van 180C in ± 50 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen