maandag 25 juli 2016

Yoghurttoetje met mango en kokos

Afgelopen maand heb ik megaveel mango's gekocht op de markt. Dus ik heb ook veel mango gegeten, maar ook veel mango's schoongemaakt en deels in blokjes en deels in gepureerd (ijsblokjesvorm) ingevroren. De mango's die er nu zijn komen uit de Ivoorkust en zijn heel erg lekker. Ze zijn lekker zoet, niet echt draderig en hebben een hele gladde structuur. Ook al ziet de buitenkant er iets gerimpeld uit, de binnenkant is nog helemaal goed. Niets mis mee. Ze waren ook supergoedkoop. Ik betaalde voor een doosje van 8-10 stuks 2,50 euro. 

Uit de Ivoorkust komen mango's van het ras Kent. Dat staat bekend als een goed mangoras. Op de markt waren ze er zo in mei/juni. Dus nu moet ik weer tot volgend jaar wachten. 

Eén mango kwam in dit snelle toetje met yoghurt en kokos terecht. 


Yoghurttoetje met mango en kokos

(3 glaasjes)
  • 1 mango (± 300 gram vruchtvlees)
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 30 gram geraspte kokos
  • eventueel scheutje kokoslikeur
  • heel misschien suiker
Snijd een mooie plak mango af (± 50 gram) en snijd deze in kleine blokjes. Meng eventueel met een beetje kokoslikeur. 
Pureer de rest van de mango. Meng de mangopuree met de Griekse yoghurt en kokosrasp. Proef of je het zoet genoeg vindt. Heel misschien vind je dat je een klein beetje suiker moet toevoegen. 
Verdeel het de mangoyoghurt over 3 glazen. Schep de mangostukjes erop. 

2 opmerkingen:

  1. ZO lekker dit dessert! Laatst geserveerd als dessert toen er vrienden waren. Heerlijke afsluiter van de BBQ!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen dat dit toetje lekker was, Bibi. Groet, Johanneke

    BeantwoordenVerwijderen