woensdag 31 augustus 2016

Pruimentaart met walnoot en rozemarijn

Deze taart bakte ik met een rol kant-en-klaar quiche&taartdeeg. Ook ik doe soms makkelijk. Als je dat niet kunt vinden of niet wilt gebruiken kun je ook zelf korstdeeg maken. Kijk hier voor een recept.
Mijn ervaring is dat het zelfgemaakte deeg wat lastiger uitrolt zodat een versiering ook wat moeilijker is. Maar ook met dit deeg ging het mij nog niet heel gemakkelijk af. Die rasterroller, daar moet ik nog maar eens flink mee oefenen. In plaats van een vlechtwerk of raster kun je ook met een uitsteekvormpje vormpjes naar keuze uitsteken. Hiermee kun je alle kanten op, neem maar eens een kijkje bij mijn dinotaart.


Pruimentaart met walnoot en rozemarijn

(vorm van 20 centimeter doorsnee)
  • 1 rol quiche&taartdeeg
  • 50 gram walnoten, 
  • 50 gram bloem
  • 65 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel verse rozemarijn, heel fijn gehakt
  • 500 gram pruimen, ontpit en in stukjes
  • 2 eetlepels honing
  • klein beetje melk
Leg een vel bakpapier op de bodem van de vorm en vet de zijkanten in en bestuif met bloem.
Bekleed de vorm met het deeg en duw de uiteinden van het deeg over de rand van de vorm om het af te scheuren. Duw de restjes bij elkaar en gebruik dat straks voor het raster. 
Hak de noten fijn, maar niet zo erg fijn dat het meel wordt. Er moeten nog wel wat stukjes te proeven zijn. Meng de noten met de bloem, suiker, zachte boter en het ei tot een beslag. Strijk dit uit over de bodem van de taart. 
Verwarm de oven voor op 175C.
Schep de pruimen om met de honing en de rozemarijn. Verdeel dit over het walnootmengsel. 
Rol het achtergehouden deeg uit en snijd er repen van en maak hiervan een vlechtwerk over de bovenkant van de kant. Of gebruik een rasterroller om een raster in te snijden en bedek de pruimen hiermee. Bestrijk met wat melk.
Bak de taart in ± 35 minuten gaar en goudgeel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten