woensdag 11 januari 2017

Koekela - koekjes met chocola



Koekjes met chocola - koekela

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - ± 12 koekjes)

  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram koude boter, in blokjes
  • 75 gram bloem
  • 50 gram pure chocola
Doe basterdsuiker, boter en bloem in een kom en wrijf het mengsel met je vingers tot een kruimelig mengsel. Duw/knijp het deeg tot het een bal vormt. Rol deze uit (op een stuk bakpapier of op een met bloem bestoven werkvlak) tot een lap van ± 2/3 millimeter dik. Steek hier koekjes uit en leg deze met een paletmes op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de restjes weer samen rol deze opnieuw uit en steek weer koekjes uit. 
Warm de oven voor op 175C. Bak de koekjes in ± 10 minuten gaar. Laat op een rooster afkoelen. 
Hak de chocolade grof en doe deze in een hittebestendige kom. Hang deze boven een pan met daarin een laagje bijna kokend water en laat de chocola smelten. Strijk de gesmolten chocola over de koekjes. 

2 opmerkingen: