woensdag 22 februari 2017

Yoghurttaart met mango en havermoutbodem (foodblogswap)


Alweer de laatste week van februari. Weer tijd voor de foodblogswap dus. Deze keer kreeg ik de blog van Anita, Anita's potjes en pannen, toegewezen. Anita gebruikt geen kristalsuiker maar wel (rauwe) honing en kokosbloesemsuiker en kookt veelal zuivel- en tarwevrij. Dieetregels waar ik niet zoveel mee heb, maar zoals in een heleboel recepten suiker/koemelk/tarwebloem vervangen kunnen worden door producten waar mensen wel tegen kunnen, kan het natuurlijk ook andersom. Toch heb ik dat niet gedaan, want ik had zowaar alles in huis om een lekkere yoghurttaart te maken. Wel heb ik de appel vervangen door mango, want ik vind de combinatie appel en yoghurt vreemd (lees: niet zo lekker). Verder gebruikte ik bladgelatine omdat ik dat prettiger vind werken dan poedergelatine. 


Yoghurttaart met mango en havermoutbodem

(springvorm van 18 centimeter doorsnee)

  • 100 gram gemalen havermout
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 100 gram zachte dadels (± 10 stuks, gewicht na ontpitten)
  • 2 eetlepels water
  • 20 gram kokosolie
  • 1 eidooier
  • 3,5 blaadje gelatine
  • 150 gram zoete mango, gepureerd
  • 1 eetlepel honing
  • 500 gram Griekse (of Turkse) yoghurt
  • wat mangoblokjes voor bovenop de taart
Doe de havermout met de kaneel in een kom. Maal in een kleine keukenmachine de dadels met het water fijn. Dit kan misschien wat lastig gaan. Maal dan ook de eidooier en de (gesmolten) kokosolie erdoor. Doe dit plakkerige mengsel bij de havermout in de kom en meng met een vork. 
Klem een vel bakpapier tussen de rand en bodem van een springvorm van 18 centimeter doorsnee. Verdeel het havermoutmengsel over de bodem en druk aan. Bak de havermoutbodem 15 minuten op 180C. Laat helemaal afkoelen. 
Week de gelatine ± 5 minuten koud water. Verwarm de helft van de mangopuree tot het bijna kookt. Laat de gelatine in de hete mangopuree oplossen. Roer goed. Roer dit door de rest van de mango. Meng ook de honing hierdoor. Doe de yoghurt in een kom. Klop de mangopuree er goed door en verdeel het mengsel daarna over de havermoutbodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 
Verdeel eventueel nog wat blokjes mango over de bovenkant van de taart. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen