maandag 26 juni 2017

Cake met abrikozen en basilicumglazuur


Basilicum in een zoet gerecht? 't Is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij basilicum maar dit kruid combineert goed met diverse fruitsoorten waaronder abrikozen, aardbeien en citroen. Deze cake met abrikozen wordt er net wat spannender door. 


Cake met abrikozen en basilicumglazuur

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis -vorm/ovenschaal van ± 22 bij 32 centimeter)
  • 175 gram boter
  • 10 + 10 blaadjes basilicum
  • 8-10 abrikozen
  • 3 eieren
  • 175 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram maizena
  • ± 50 gram poedersuiker
Leg een vel bakpapier op de bodem van de schaal. Was de abrikozen, halveer ze, haal de pit eruit en leg ze met de bolle kant naar boven op de bodem van de schaal. 
Smelt de boter. Knip 10 blaadjes basilicum in reepjes en meng door de boter. Laat zo even staan. 
Klop de eieren met de suiker ± 5 minuten tot het in volume flink is toegenomen. 
Warm de oven voor op 175C. 
Meng de gesmolten boter er snel door en tot slot de gezeefde maizena en zelfrijzend bakmeel. Een deel van het volume zal nu inzakken, maar dat is niet zo erg. 
Verdeel het beslag over de abrikozen. Bak de de cake in ± 45 minuten gaar. Laat afkoelen. 
Vijzel de andere 10 basilicumblaadjes fijn. Meng er geleidelijk de poedersuiker door en eventueel een drupje water tot je een dik, groen glazuur hebt. Druppel dit over de bovenkant van de abrikozencake. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen