donderdag 6 juli 2017

Kipsalade met venkel, tomaat, courgette en honing-mosterddressing

salade met gegrilde kip tomaatjes venkel

De inspiratie voor deze zomerse salade kwam door het restant honing-mosterddressing dat in de koelkast stond na het maken en eten van gravad lax. De zalm was schoon op, maar van de saus was nog best wat over. Ik vond het ook zowat om dat weg te doen. Maar wat dan? Deze salade dus. Honing-mosterdsaus combineert ook goed met kip. Verder lekkere groentes erbij. Ik at er nog een stuk aardappelgratin bij. 

Op de foto zie je ook nog wat croutons gemaakt van Turks brood. Nog meer restverwerking dus. Dat was er ook nog veel over na een feestje. Een groot stuk was al gevuld Turks brood geworden. 

Kipsalade met venkel, tomaat, courgette en honing-mosterddressing

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 4 personen)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gladde mosterd
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 courgettes (± 500 gram)
  • beetje olie om te grillen
  • 500 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 venkelknol (± 300 gram)
  • 400 gram kippendijfilet
  • peper, zout
Meng de honing, mosterd, dille en mayonaise door elkaar. Roer eventueel met een klein beetje water tot een iets dunnere dressing. Proef of er peper of zout bij moet. 
Verhit een grillpan. Snijd de courgette in de lengte in 8 repen. Bestrijk ze met olie. Grill de courgetterepen op elk snijvlak ± 2 minuten. Snijd ze na het grillen in stukjes van 3 centimeter en doe deze in een grote kom. 
Halveer dikke stukken kip horizontaal. Grill de kip ± 5 minuten aan elke kant. Kippendijfilet is meestal wat vetter dus extra olie is waarschijnlijk niet nodig. Controleer of de kip helemaal gaar is. Bestrooi na het grillen met peper en zout en snijd in kleine stukjes. 
Schaaf de venkel op de mandoline in dunne reepjes. Doe ze in de kom bij de tomaatjes en courgette. Meng de dressing erdoor. Verdeel de stukjes kip over de salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten