maandag 10 juli 2017

Taartje met hangop, honing en perzik

zelfgebakken taartje met gele en witte perzik bovenop

Een klein taartje voor tussendoor met een restje deeg uit de vriezer. GZQ was er niet zo gecharmeerd van. De witte perzik kreeg ik direct al op mijn stukje taart erbij, want "mopper, mopper, ik houd toch niet van perzik". De gele heeft hij wel gegeten. Ik heb maar niet gezegd dat dat ook perzik was. Hij dacht vast dat het mango was. En de vulling was net aan ok voor hem. Ik vond het wel een lekker taartje. Het at alleen wat lastig omdat de bodem met chocolade erop best hard is. Dus de stukjes taart vlogen op mijn jurk. 

Taartje met hangop, honing en perzik

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - doorsnee 14 centimeter)

  • 300 gram Griekse (of Turkse) yoghurt
  • 150 gram fonceerdeeg
  • 40 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel honing + een beetje
  • 1 gele perzik
  • 1 witte perzik
Doe een stuk kaasdoek in een zeef en schep hierin de yoghurt. Hang de zeef boven een kom en laat de yoghurt een nachtje uitlekken. Nu heb je hangop. 
Bekleed een ronde taartvorm of springvorm met bakpapier. Rol het fonceerdeeg uit tot een cirkel van 18 centimeter doorsnee. Bekleed hiermee de vorm. Leg op het deeg nog een stuk bakpapier en vul dit met een blindbakvulling. Zet de vorm een half uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven op 175C. Bak de deegbodem in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen. Verwijder blindbakvulling en bakpapier en bakvorm en leg de deegbodem op een mooie schaal. 
Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje. Hang dit boven een laagje bijna kokend water en laat de chocolade smelten. Strijk de gesmolten chocolade over de binnenkant van de deegbodem. Laat uitharden. 
Meng de honing door de hangop. Schep de hangop in de taartbodem. Snijd de perziken in kwarten en trek de velletjes eraf. Snijd in partjes. Leg de partjes geel/wit om en om op de hangop. Bestrijk de perzik met een beetje honing.

3 opmerkingen:

  1. Lekker veel perziktoetjes blijven maken, heb jij tenminste iets meer:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik eet genoeg koekjes en taart. Je mag wel langskomen hoor. Maak ik lekker iets met rozijnen ;.)

      Verwijderen
  2. Als je dan ook nog iets met choc maakt ben ik ook blij

    BeantwoordenVerwijderen