maandag 11 september 2017

Vakantie-eten - Frankrijk 3 - cake met havermout en pistachechocolade


Voor het kamperen hadden we eerst een overdosis cultuur in Parijs. Via airbnb hadden we een leuk appartement net buiten de ring, omgeving Clichy. Met een prima ingerichte keuken. Helemaal fijn is dat er ook deze keer weer een oven in de keuken zat. Dus kon ik ook nog even snel cake bakken. We hadden namelijk bij de Lidl chocolade met pistache gekocht, maar die viel erg tegen. Jammer, want de frambozenvariant bevalt wel goed. Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen, dus de rest van de chocoladereep belandde in een cake. De havermout was ook een restje. Ik had voor een paar keer havermoutontbijt meegenomen, maar niet goed afgemeten, dus er was nog wat over. Op de camping zou dat niet opgaan omdat wij geen koelkast mee hebben. Melk gebruiken we dan niet, tenzij het pak in 1 keer op zou gaan. 


Cake met havermout en pistachechocolade

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - ovenschaal ± 20 bij 20 centimeter)

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 25 gram havermout
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram (pistache)chocolade, grof gehakt
Vet een ovenschaal in of leg een stuk bakpapier op de bodem. 
Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Voeg havermout, bloem en bakpoeder toe en meng tot een homogeen beslag. Roer als laatste de gehakte chocolade door. Verdeel het cakebeslag over de ovenschaal en bak de cake op 175C in ± 40 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen