donderdag 30 november 2017

Verse worst met appel, ui en cider uit de oven


Een tijdje terug las ik in 1 van de kookmagazines een recept met worst en appel en cider. Dat leek me lekker en heb ik ergens op een nog-te-koken-lijstje gezet. Vlak daarna kreeg ik culipost waarin onder andere een flesje cider zat. Dat maakte het gemakkelijk om met dat idee aan de slag te gaan.



Erbij aten we aardappelgratin en groente. Ik vermoed spruitjes, maar het kan ook goed broccoli zijn geweest. Gekookte aardappels zijn ook lekker. Het vocht in de braadslee is lekker als een soort jus.


Verse worst met appel, ui en cider uit de oven

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • klontje boter
  • 4 lekkere verse worsten (400 gram)
  • 3 (rode) uien, elk in 6 partjes
  • 3 appels, elk in 8 parten
  • 1 flesje cider
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • flink wat zwarte peper uit de molen
  • beetje zout 
Gebruik, als je hebt, een braadslee die zowel op het fornuis als in de oven kan. Anders moet je een extra koekenpan gebruiken. 
Verwarm de oven op 180C. 
Verhit de braadslee op het fornuis. Laat de boter smelten. Bak de worsten rondom op hoog vuur aan zodat ze een bruin korstje krijgen. Schep ze uit de pan en leg even op een bord. Doe dan de ui- en appelpartjes in de pan en bak 2-3 minuten aan. Blus af met de cider en zet het vuur uit. 
Leg de worst weer terug in de braadslee (of schep alles in een ovenschaal). Bestrooi met het venkelzaad, de peper en een beetje zout. Zet de braadslee 30 minuten in de oven zodat alles gaar wordt en de cider een beetje inkookt. Als je het braadvocht te dun vindt, kun je het ook nog even inkoken op het fornuis en eventueel binden met wat klontjes koude boter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten