donderdag 11 januari 2018

Cake met kersen, kardemom en witte chocolade

cake in hello kitty vorm met kersen witte chocolade kardemom

Vandaag moest deze cake in de Hello Kittyvorm gebakken worden. Niet het slimste idee want door de kersen in deze cake bleef de cake een beetje aan de vorm plakken. Hij is dus niet zo goed uit de vorm gekomen. Met het glazuur kon ik dat wel enigszins wegwerken en voor de smaak maakt dat gelukkig niet uit.


Cake met kersen, kardemom en witte chocolade

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)

  • zaadjes uit 15 kardemompeulen, fijngevijzeld
  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram kersen (pot, diepvries of in het seizoen vers)
  • 50 gram witte chocolade, grof gehakt of als callets
Vet een cakevorm in  en bestuif met bloem of paneermeel.
Klop de boter met de suiker en kardemom 5 minuten met de mixer tot een romig geheel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. 
Verwarm de oven voor op 160C. 
Snijd de kersen doormidden of als ze heel groot zijn in vieren. Leg op een schoteltje en zeef er een beetje van het zelfrijzend bakmeel over. 
Meng / spatel het zelfrijzend bakmeel kort door het beslag. Meng kersen en witte chocolade door het cakebeslag. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake in ± 60 minuten gaar en goudbruin. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een taartrooster om verder af te laten koelen. 

3 opmerkingen: