maandag 12 februari 2018

Gestoomde oesters met biet-gemberdressing


Niet alleen kerst of oud&nieuw kun je luxe vieren met oesters, ook Valentijnsdag kan een mooi moment zijn. Controleer wel even of oesters in smaak vallen bij jouw Valentijn, want niet iedereen kan dit echt lekker vinden. Manlief is enthousiast, maar ik heb ze deze keer weer rauw geprobeerd, maar je kunt mij er niet echt mee bekoren. Gestoomd waren ze wel lekker. 

Gestoomde oesters met biet-gemberdressing

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 1 eetlepel shaoxing rijstwijn
  • 2 theelepels fijngeraspte gember
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel gare biet, in hele kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel in schuine ringetjes gesneden bosui (lichtgroene deel)
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 6 oesters
Meng rijstwijn, gember, vissaus en water in een klein pannetje. Breng aan de kook en laat 1 minuut inkoken. Zet het vuur uit. Klop er de koolzaadolie door. Roer er de blokjes biet en ringetjes bosui door. Zet even apart. 
Open de oesters, snijd ze los en leg ze terug in de onderste halve schelp. Leg de halve oesters op een stoomrekje. Breng een laagje water aan de kook in de stoompan en zet de stoominzet in de pan. Stoom de oesters 2 minuten. 

Deze oesters, Zeeuwse platte oesters van Prins&Dingemanse, zaten in de luxe kersteditie van de #foodybox die ik kreeg. Ze zijn verkrijgbaar tot eind april/begin mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten