Aubergine

Bij het tikken van mijn blog met het recept van de aubergine-kokossoep maakte ik een lijstje van wat ik het afgelopen jaar met aubergine had gegeten. Bij het opzoeken van die recepten kwam ik nog veel meer auberginerecepten tegen. Genoeg lekkers om hierbij op een rij te zetten. 

1. Een gewone paarse aubergine vind ik al mooi om te zien, maar deze gestreepte versie is ook aantrekkelijk. Lekker met couscous en jumborozijnen.


2. Een variant op een recept van Ottolenghi, de meester van de auberginerecepten. Hij gebruikt volgens mij oregano in het origineel. Naast de pittige marinade gebruikte ik munt. 

3. Een zoet-zuur recept met aubergine uit de Italiaanse keuken: caponata. Met uitgebreide kokoen-met-kinderen-uitleg.

4. Nog een andere kleur aubergine: witte aubergine. Hier met mooi rood van de paprika in een gnocchi-schotel


5. Aubergine verwerkt in een Indonesische klassieker: babi ketjap met aubergine

6. Nog een Ottolenghi-recept: aubergine, paprika, tomaatjes. Die moet ik zelf nodig weer een keer maken. Een zusje maakte het al eens met kerst. 

7. Nog een kleurrijk gerecht. Paarse aubergine, rode bietjes en gele kurkuma in een curry.


8. Ook met Japanse smaakmakers als miso en gember kan aubergine goed uit de voeten. 

9. Aubergine is best een "vlezige" groente. Hoewel aubergine goed combineert met varkensvlees, mis je in deze Maleisische curry het vlees niet. 

10. Als laatste nog een klassieker die ik bijna vergeten was: de Griekse moussaka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten