Vakantie-eten

Bijna begint de zomervakantie. Voor de één is een vakantie niet compleet zonder de keuken van het vakantieland geproefd te hebben, de ander heeft het liefst ook vakantie van het koken. Onder dit kopje een paar bijzondere of lekkere gerechten welke wij tijdens onze vakanties van de afgelopen jaren hebben gegeten. Maar ook een paar simpele en snel klaar recepten voor op de camping. 

een vakantiefoto van vorig jaar USA -  Acadia National Park

Als je alle vakantie-eetimpressies wilt lezen, kijk dan hier en scroll naar de V.

USA - Maine - de heerlijke brownies met lokale bosbessen

Nog meer chocolade in de Zotter chocoladefabriek in Oostenrijk

Kazachstan - van een lief schaapje naar lekkere sjasliek

Impressie van mijn bordjes heerlijk Thais eten

Wat snelle happen voor op de camping of het vakantiehuisje:

1. Pasta met groene groente, kruidenroomkaas en cashewnoten. Wel 2 pannen, maar als je eerst de pasta bijna gaar kookt en de pan dan in een slaapzak wikkelt terwijl je de saus maakt, kun je het met 1 pitje redden. Als je in plaats van courgette of broccoli voor diepvriesspinazie gaat, ben je helemaal snel klaar. De zak 's ochtends kopen, dat is dan je koelelement gedurende de dag. Wij zijn van het zonder elektriciteit (dus zonder koelkast) kamperen, alhoewel ik me dat met de computers, ipads, telefoons die tegenwoordig meegesleept worden, eigenlijk niet meer kan voorstellen. 

2. Nog een pasta. Met paprika en geitenkaas. In het recept wordt verse tagliatelle gebruikt, maar dit kan natuurlijk ook met droge pasta naar keuze. Op 1 pitje maak je eerst de paprika, zet die even apart en kook je daarna de pasta. Deze pasta is lauw of koud ook lekker, dus als het allemaal even niet zo snel gaat, heb je nog steeds een lekker bord eten. 

3. Peulvruchten ook blik zijn ook erg handig in de vakantie. Hier in een salade van kikkererwten, chorizo en paprika. Ik snap best dat je waarschijnlijk geen sherryazijn meeneemt op vakantie. Doe ik ook niet. Maar ik heb wel altijd 1 flesje lekkere azijn mee om snel de sla mee aan te maken. Dus balsamico- of frambozen, of desnoods een drupje gewone azijn, kan ook. Of het sap van een citroen. 

4. Als je in Duitsland of Oostenrijk op vakantie gaat, zul je vast cantharellen (Pfifferlingen) tegenkomen. Bak ze met spekjes en ui, eventueel wat crème fraîche erdoor en eet ze bij pasta, met de knödeln of op een snee brood. Ik wilde geroosterd brood schrijven, maar ik denk niet dat je je broodrooster meesleept. 

5. Couscous is ook een fijn product voor de vakantie. In een schaal, beetje zout, kokend water erover tot de couscous net onder staat, afdekken met een bord, en losroeren met een vork als je saus klaar is. Dat was 1 van de dingen die ik tijdens onze kampeervakanties in Frankrijk klaarmaakte. Thuis maakte ik nauwelijks couscous klaar toen. Lekker met een merguezworstje, want die waren in Nederland ook niet echt te krijgen. De Turk was er wel, maar minder ingeburgerd bij mij. Voor bij de couscous: kikkererwten en paprika op deze manier of deze manier of je eigen combinatie geïnspireerd door deze recepten. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten