donderdag 19 februari 2009

Spinazietaart met aardpeer en geitenkaas

Een hartig taartje deze avond. Ook mannetje Q vond het wel lekker, maar dan wel zonder de nootjes. Voor de bodem speel ik wel een beetje vals. Die komt gewoon uit de diepvries. Wel zo makkelijk om achter de hand te hebben. Ik denk erover om binnenkort eens deeg voor hartige taart te maken en dan meteen wat meer, en dat in te vriezen. De aardpeer die erdoor heen zit, is optioneel. Ik vond de smaak wel wat toevoegen, maar om hier nu 1 aardpeer voor te gaan kopen, dat is waarschijnlijk een beetje veel gevraagd. Ze zaten deze week in het groentepakket, en ik ga er morgen risotto mee maken, en dan heb ik ze niet allemaal nodig.


Spinazietaart

(1 persoon)
  • 2 plakjes deeg voor hartige taart
  • 200 gram diepvriesspinazie
  • 1 el pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 aardpeer in miniblokjes
  • peper en zout naar smaak
Laat de plakjes deeg ontdooien. Leg ze op elkaar en rol ze samen uit tot een wat groter plakje. Bekleed hiermee een quiche/taartvorm met een diameter van 10 cm.
Laat de spinazie ontdooien en knijp het meeste vocht eruit.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
Klop het ei los in een kom. Pers het teentje knoflook hierboven uit. Roer de spinazie hierdoor. Meng de aardpeer erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Verkruimel de geitenkaas hierboven. Bestrooi met de pijnboompitjes. Bak de taart 25 minuten in een op 190 C voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten