Stamppot paksoi
- 1 kilo (kruimige) aardappels
- peper, nootmuskaat
- ± 1,5 dl warme melk
- 250 gram spekreepjes
- 1 stronk paksoi (± 600 gram)
Schil de aardappels. Snijd ze in plakjes en spoel ze even af. Breng ze in krap water met wat zout aan de kook en kook ± 10 minuten tot ze gaar zijn. Giet af. Stamp ze fijn met de warme melk en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Bak ondertussen de spekreepjes uit.
Was de paksoi en snijd in reepjes. Houd stronk en blad apart. Bak de stronkstukjes ± 5 minuten mee met de spekreepjes.
Meng spek en paksoi (ook het blad) door de aardappelpuree en laat even goed warm worden.
zeg dat dit uit 2010 komt
BeantwoordenVerwijderenHet eten was weer heerlijk
BeantwoordenVerwijderenfijn om te horen.
Verwijderen