vrijdag 5 juli 2013

Aardbeienkwarktaart

Gewoon een lekkere zomerse taart. Verder valt er niet zoveel over te zeggen. Behalve dat het jammer is dat ie alweer op is.
Een foto van deze taart hangt bij onze voordeur, samen met nog wat andere foodfoto's en een stukje over thuisafgehaald. Elke keer als mannetje Q die foto ziet, zegt hij dat ik die taart weer een keer moet maken. Maar ja, zolang het nog geen voorjaar is, ga ik geen aardbeien kopen. 

Aardbeienkwarktaart

(springvorm 22 cm)
  • 1 ei
  • 75 gram suiker
  • 75 gram boter (gesmolten)
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram aardbeien (zie ook verderop)
  • scheutje cointreau
  • 4 + 1 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 2 deciliter slagroom
  • 200 gram mooie aardbeien
  • 1+2 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
Klop het ei met de suiker een paar minuten tot het luchtig is. Giet dan langs de zijkant de gesmolten boter erbij en meng snel. Klop dan het zelfrijzend bakmeel erdoor. Giet het beslag in de springvorm en strijk uit over de bodem. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten op 175C gaar. Laat in de vorm afkoelen. 
Snijd de (misschien wat minder mooie) aardbeien in kleine stukjes en schep om met de cointreau. Laat dit even intrekken en verdeel dan over de taartbodem. 
Week 4 blaadjes gelatine in wat koud water. 
Klop de kwark met de suiker en het vanilleextract in een grote kom door elkaar. Klop de slagroom apart stijf. Verwarm de ene lepel limonadesiroop en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer goed. Klop dit door de kwark. Spatel de stijve slagroom daarna door de kwark. Verdeel de kwark over de aardbeistukjes en strijk de bovenkant glad. Laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de mooie aardbeien in plakjes en verdeel over de bovenkant van de taart. Laat het ene blaadje gelatine een paar minuten weken in koud water. Verwarm de 2 lepels limonadesiroop en laat hierin de gelatine oplossen. Doe er dan nog 4 eetlepels koud water bij. Laat het iets lobbig worden en strijk daarna met een kwastje uit over de aardbeiplakjes. 

4 opmerkingen:

  1. Ja, erg lekker inderdaad! Dacht dat het te weinig deeg voor de bodem zou zijn maar het was precies goed. Groetjes Laura

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed om te horen. Deze aardbeienkwarktaart blijft hier favoriet.

      Verwijderen