Zij heeft een veel mooiere foto, ik moest de taart maken in een ovenschaal want mijn springvormen waren al in gebruik.
Ik gebruikte iets minder suiker dan Ottolenghi. Dat doe ik vaak bij zijn recepten, ik vind hem relatief veel suiker gebruiken. Ook verving ik de amandelen van Ottolenghi door bloem, want de amandelen waren op.
Ik vond de taart lekker, manlief vond de abrikozen aan de zure kant en het verjaardagsbezoek, tsja, dat koos massaal voor de bosbessencheesecake.
Abrikozenwalnootcake met lavendel
- boter + bloem/paneermeel voor invetten
- 600 gram abrikozen
- 185 gram zachte boter, in blokjes
- 2 eetlepels walnootolie
- 200 gram witte basterdsuiker
- snuf zout
- 4 eieren
- 120 gram walnoten, gemalen
- 210 gram bloem
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel lavendelbloemetjes
- glazuur:
- 50 gram poedersuiker
- ± 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel lavendelbloemetjes

Klem een vel bakpapier tussen de bodem en de rand van een springvorm. Vet de zijkanten in en bestrooi met bloem of paneermeel.
Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
Klop de boter, olie, suiker en zout ± 5 minuten tot een romig geheel. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Meng de walnoten, bloem, vanille en lavendel door het beslag.
Verwarm de oven voor op 170C.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk de bovenkant glad. Leg de abrikozen met de velkant onder op het beslag en duw ze er iets in. Bak de taart in 60-75 minuten gaar.
Laat de taart afkoelen en verwijder dan de taartvorm. Zet de taart op een mooie schaal.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap. Giet het glazuur over de bovenkant van de taart en bestrooi met de lavendelbloemetjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten