zondag 23 november 2014

Salade van knolselderij, appel, venkel en rucola

Ja, er is weer knolselderij. Tuurlijk, met een beetje zoeken vind je die het hele jaar door. Toch zal ik knolselderij niet snel hartje zomer eten. Dan is er zoveel andere groente te verkrijgen. Knolselderij hoeft echt niet alleen in de erwtensoep, ook al is het daar inmiddels toch wel weer voor geworden. Rauw in fijne sliertjes geraspt is het een heerlijk ingrediƫnt in salades.

Salade van knolselderij, appel, venkel en rucola

  • 1/2 knolselderij (± 400 gram), geschild
  • 2 appels (± 200 gram)
  • 1 kleine venkel (± 250 gram)
  • 75 gram rucola
  • 50 gram pompoenpitten
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 dl yoghurt
  • 2 eetlepels pompoenpitolie
  • peper, zout
  • 1 eetlepels verse dragon, fijngehakt (blaadjes)
Maak een dressing door honing, mosterd, yoghurt, pompoenpitolie en dragon door elkaar te roeren. Voeg peper en zout naar smaak toe. 
Rooster de pompoenpitten even in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Rasp de knolselderij tot fijne sliertjes op een rasp of met een keukenmachine. Roer de dressing erdoor. 
Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd overdwars in plakjes. Meng door de knolselderij.
Was de venkel, snijd de uiteinden en eventuele lelijke plekken eraf en schaaf op een mandoline in dunne plakjes. Meng de venkel door de knolselderij. 
Verdeel de helft van de rucola over een schaal. Schep hierop de knolselderij. Verdeel de de rest van de rucola erover en bestrooi met de pompoenpitten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten