Ineens ging ik koekjes bakken. Naast deze koekjes met pinda's bakte ik de week ervoor ook al Anzac-biscuits. Het bloggen over de koekjes ging niet zo snel, het opeten wel. De koektrommel was zo leeg. Ze waren gewoon allebei goed gelukt
Koekjes met pindakaas, noten en pinda's
(20-24 stuks)
- 60 gram zachte boter
- 40 gram bruine basterdsuiker
- 80 gram kristalsuiker
- 40 gram pindakaas
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 85 gram volkoren speltmeel (gewone bloem mag ook hoor)
- 75 gram havervlokken
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 50 gram gemengde noten
- 30 gram pinda's
Meng de boter met beide soorten suiker tot een romig mengsel. Klop er pindakaas, ei en vanille-extract door. Meng er het meel, de havervlokken, het bakpoeder en een snuf zout door. Tot slot meng je er de gehakte noten door. Laat het koekjesdeeg in de koelkast weer wat harder worden.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier of leg er herbruikbare bakfolie op. Schep met 2 lepels bergjes op de bakplaat. Duw ze een heel klein beetje platter. Houd genoeg ruimte tussen de koekjes want ze worden bij het bakken groter. Bak de koekjes op 180C in 12-14 minuten goudbruin. Laat ze heel even op de bakplaat afkoelen en breng ze dan met een paletmes over op een taartrooster om verder af te koelen.
Bron: de basis voor deze koekjes is het nutty wintercookies recept van Yvette van Boven uit Homemade. Ik maakte sowieso de helft van het recept, en daar had ik al 2 bakplaten vol mee. Wat denk ik ook goed met dit koekjesdeeg kan, is er een worstje van vormen en dit in plastic folie rollen en dan invriezen. Net als chocolate chip cookies. Van het bevroren deeg snijd je dan plakjes. Die bak je iets langer dan de in het recept aangegeven 12-14 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten