donderdag 18 mei 2017

Cake met witte chocolade, cranberry's en kokos

cake met kokos chocolade cranberry

Wordt het al een beetje saai, mijn cakerecepten? De zoete blogposten van de laatste tijd zijn vaak een cake. Geen mooie taart, maar gewoon een simpele cake. Als je een basisrecept hebt, is er met een cake zoveel variatie mogelijk. Ik koop ook bijna geen koeken of koekjes maar, maar ik bak even snel een cake. Laatst ook nog een 1 met oploskoffie door het beslag, wat gesnipperde sinaasappelschil en druppels witte chocolade. Die variant krijg je dus meteen hierbij mee. 

Nog even wat andere varianten op een rij:

Cake met witte chocolade, cranberry's en kokos

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 100 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 gram geraspte kokos
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram gedroogde cranberry's
  • 50 gram witte chocolade (grofgehakt of druppels)
Klop de boter met de suiker in een paar minuten tot een romig mengsel. Klop de yoghurt erdoor. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Meng dan kokos, bakmeel en bakpoeder door het beslag. Meng als laatste de cranberry's en de de witte chocolade door het cakebeslag. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake op 175C in ± 50 minuten gaar. De cake is gaar als een cocktailprikker die je er in steekt er droog uitkomt. Als er nog beslag aan kleeft, bak de cake dan nog wat langer.
Laat een half uurtje in de vorm afkoelen en stort de cake dan op een rooster om verder af te koelen. 

2 opmerkingen:

  1. Hi, hoeveel graden voor de oven?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 175C. Ik heb het aangepast in het rececpt. Bedankt voor het vragen en opmerken dat het er niet in stond.

    BeantwoordenVerwijderen