Wei ijsen eis

Zo schreef Floddertje het op de kale hoofdjes van al haar vriendjes. Tot de juf langskwam en "foei" zei. De korte ei werd een lange ij en de lang ij een korte. Met als gevolg dat 1 jongetje geen letter meer op zijn hoofd had en hard moest huilen. Als troost kreeg hij van een passerende meneer een ijsje. Floddertje en haar vriendjes moesten wachten tot ze met z'n allen in het grote bad waren geweest. 

Voor alle ijs-eisende kinderen (en grote mensen) heb ik hier een paar lekkere ijsrecepten op een rij gezet. In de receptenindex staan ze allemaal. 

1. Deze blijft favoriet: ijs met bitterkoekjes


2. Nog zo'n favoriet. Dit superchocolade-ijs is de reden dat ik in een ijssalon nooit voor chocolade-ijs kies. Dat is nooit zo chocoladerig als dit ijs. 

3. Mijn favoriet vroeger en eigenlijk nog steeds: pistache-ijs

4. Dit koffie-ijs is erg gemakkelijk om te maken, ook zonder ijsmachine en het is ook nog eens heel erg lekker. 

5. Dit citroenijs is niet, zoals je meestal ziet, een sorbetvariant maar een romig citroenijs. Jammie. 

6. Een volwassensmaak: rozemarijn in ijs. Niet om in grote hoeveelheden achter elkaar op te eten, maar als element in een bijzonder dessert goed geslaagd. 

7. Nog eentje met gecondenseerde smaak: speculaasijs. Niet een smaak waar je direct in de zomer aan denkt, maar waarom niet? 

8. Een tropisch eiland in een kommetje: mango-ijs met limoen.


9. Voor wie niet kan kiezen tussen stracciatella en malaga: dan maak je toch chocolade-ijs met rumrozijnen?


10. Dit smurfenijs mag niet ontbreken. Niet omdat het het allerlekkerste ijs is, maar omdat dit 1 van de blogposten is die sinds jaar en dag veel verkeer oplevert. En omdat het zo mooi blauw is natuurlijk. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten