zaterdag 27 mei 2017

Mangochutney

potje homemade mangochutney

Op de markt tikte ik voor 2 euro een doos met 12 mango's op de kop. Voor die prijs weet ik dat ze niet lang kan bewaren en dat ik er misschien een plekje af moet snijden. Dat viel heel erg mee deze keer. Eigenlijk was er 1 echt heel bruin van binnen, maar de rest was prima. Ok, een tikje zacht, dus wat lastig in mooie blokjes te snijden, maar voor deze chutney maakte dat niet uit. 

Met weer wat vaker Indiaas eten op tafel de laatste tijd, komt zo'n mangochutney goed van pas. 


Mangochutney

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis voor ± 4 potten van 450 gram)


  • 1100 gram mango (schoon gewicht)
  • 250 gram ui, gesnipperd
  • 2 deciliter azijn
  • 125 gram suiker
  • 2 spaanse pepers, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
  • 5 kruidnagels
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 theelepels korianderzaad

Snijd de mango in blokjes. 
Maal de zwarte peperkorrels en kruidnagels in een specerijenmolen fijn en maal het venkelzaad en korianderzaad nog even mee. 
Doe alle ingrediĆ«nten in een pan en breng aan de kook. Laat 30 minuten pruttelen zonder deksel op de pan en roer af en toe. 
Maak ondertussen potten en deksels brandschoon door ze in een heet sodasopje af te wassen, na te spoelen met kokend water en op een schone theedoek te laten uitlekken. 
Schep de hete chutney in de potten tot bijna aan de rand. Draai het deksel erop. Label de potten.
Ongeopend blijft de chutney zeker een jaar goed. Geopende potten moet je in de koelkast bewaren. 

2 opmerkingen:

  1. Heb er ook eentje op het blog, maar heb jouw versie ook even bewaard. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk. Ik neus voor Indiase inspiratie ook af en toe bij jou.

    BeantwoordenVerwijderen