Chocolade-amarenen"tiramisu"
(6 personen)- 5 dl melk
- 35 gram custardpoeder
- 35 gram suiker
- 20 gram cacao
- 100 - 150 gram lange vingers
- 2 el kersenlikeur
- 3 el siroop van amarenen
- 250 gram mascarpone
- 50 gram amarenekersen
Meng kersenlikeur en amarenensiroop in een diep bord. Voeg nog 1 el water toe. Dep de lange vingers met de onderkant hierin en schik de lange vingers naast elkaar in een platte schaal (ik gebruik een glazen schaal die ik ook voor lasagne gebruik).
Verdeel de chocoladepudding over de lange vingers. Dit kun je het beste doen als de pudding nog niet ijskoud is.
Snijd de amarenekersen in kleine stukjes. Roer ze door de mascarpone, samen met siroop die vrij is gekomen. Strijk dit mengsel in een dun laagje over de (nu wel echt koude) chocoladepudding.
het bakje staat (hopelijk veilig) in de koelkast. Tenkjoe!
BeantwoordenVerwijderen