Salade met kidneybonen, venkel, feta en dragondressing
(4 personen)- 200 gram gare kidneybonen
- 200 gram tauge
- 1 komkommer
- 1 venkelknol (± 300 gram)
- 2 sinaasappels
- paar takjes verse dragon, blaadjes fijngehakt
- 2-3 lenteuitjes
- blaadjes van 1/2 kropsla
- 2 eetlepels walnootolie
- 1 deciliter yoghurt
- 100 gram feta
Als je kidneybonen uit blik gebruikt, spoel die dan even af en laat ze uitlekken.
Overgiet de tauge met kokend water, spoel na met koud water en laat uitlekken.
Was de komkommer, snijd 'm in de lengte doormidden en snijd elke helft in schuine plakjes van 0,5 cm dik.
Was de venkelknol, verwijder lelijke plekken, halveer in de lengte en schaaf er met de mandoline dunne plakken van.
Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil er af met een fijne rasp. Doe de rasp even in een kommetje. Schil de sinaasappel vervolgens zo dik dat je ook het wit meeschilt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op.
Snijd de lenteui (wit en groen) in ringetjes.
Breek de blaadjes van de krop, was de bladeren, slinger ze goed droog, scheur de dikke nerf eruit en de bladeren in stukjes.
Maak een dressing van het sinaasappelsap, de yoghurt, de rasp, de fijngehakte dragon, de notenolie en peper en zout naar smaak.
Meng alle groente voorzichtig met de dressing en verdeel over een grote, brede schaal. Verkruimel de feta erover.