Ik gebruikte rozensiroop, zeg maar aanmaaklimonade met rozensmaak. Als je rozenwater gebruikt heb je denk ik minder nodig. Begin met een paar druppels want je wilt geen toetje dat je aan zeep doet denken.
Knapperige rozengriesmeel
(10 stuks)
- 3 deciliter melk
- 30 gram griesmeel
- 25 gram suiker
- 1 theelepel rozensiroop *
- 10 briquevellen
- zonnebloemolie
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels citroensap
- 1 deciliter water
- paar pistachenootjes
Snijd de afgekoelde griesmeelpudding in 10 reepjes van ongeveer 2 bij 5 cm.
Vouw een briquevel dubbel. Leg een reepje griesmeel in het midden aan de onderkant. Vouw de linker zijflap naar rechts zodat deze de pudding bedekt. Vouw de rechterzijflap hier nu over heen. Rol de rechthoek van onder (waar de griesmeel ligt) op.
Verwarm de oven voor op 200C. Bestrijk een kleine bakplaat met een dun laagje olie en laat even heet worden in de oven. Leg hierop de griesmeelflapjes en bestrijk de bovenkant ook met olie. Bak de flapjes 15 minuten in de oven. Keer ze dan om en bak de andere kant nog 10 minuten. Laat iets afkoelen.
Maak ondertussen een siroop door honing, citroensap en water een paar minuten te koken. Serveer de flapjes met de siroop en wat gehakte pistachenootjes.