Wij aten hier nog zelfgebakken brood. Dat vindt mannetje Q wel erg lekker.
Courgette gevuld met tomaat, paprika en olijf
(2 personen)- 1 grote courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 2 eetlepels groene olijven
- 2 eetlepels fijngehakte verse kruiden zoals rozemarijn, salie, oregano en basilicum (wees matig met de rozemarijn)
- 2 dl groentebouillon
- 50 gram oude kaas, in miniblokjes
Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol (bijvoorbeeld met meloenbolletjessteker) de courgette uit tot er nog ± 1/2 cm vruchtvlees aan de schil zit. Hak het uitgestoken vruchtvlees fijn.
Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes en hak de olijven grof. Verhit de olijfolie en fruit de ui hierin een paar minuten. Voeg knoflook, paprika en tomaat toe. Laat ± 5 minuten pruttelen. Voeg dan het courgettevruchtvlees toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Roer de olijven en de kruiden erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de courgettehelften 3 minuten op vol vermogen in de magnetron. Verhit de bouillon en giet in een ovenschaal waar de courgettehelften net in passen. Vul de courgettes met het groentemengsel. Bestrooi met de kaas. Laat de courgettes 20-25 minuten in een oven van 180C gaar worden. Zet ze eventueel de laatste 5 minuten onder de grill.