Van marsepein maakte ik een rechthoek met karteltjes. De tekening maakte ik door een beetje kleurstof met een drup water te mengen en hiermee te verven. Ik kan niet echt goed tekenen, maar de koningin vind ik toch best goed nagetekend.
De vulling van deze taart is niet heel zoet. Er gaat geen extra suiker door, de zoetheid komt van de kokos. Dat is misschien even wennen als je de vulling op zichzelf proeft. De taart is echter zoet genoeg om deze vulling aan te kunnen.
Postzegeltaart
(rechthoek van ongeveer 20 bij 25 cm)- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 200 gram boter, gesmolten
- 160 gram bloem
- 40 gram cacao
- 2 theelepels bakpoeder
- kokoslikeur
- 50 gram santen
- 50 gram geraspte kokos
- 1 dl slagroom
- eventueel marsepein om te versieren
Vet de vorm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Klop de eieren met de suiker ruim 5 minuten tot ze luchtig zijn.
Meng de boter er voorzichtig door. Zeef bloem, cacao en bakpoeder boven de kom en meng dit door het beslag.
Giet het beslag in de vorm en bak de taart in + 40 minuten gaar.
Laat de cake eerst 10 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster om helemaal af te koelen.
Verwarm de santen op halfhoge stand in de magnetron om zacht te laten worden. Roer/prak tussendoor. Roer de kokos en 2 eetlepels kokoslikeur erdoor, Klop de slagroom stijf en klop dan door het kokosmengsel.
Snijd de taart overdwars doormidden. Bedruppel met wat kokoslikeur en verdeel de vulling erover. Dek af met de andere helft.
Je kunt de taart ook in een ronde springvorm bakken. Misschien moet ie dan iets langer in de oven.