Af en toe werk ik vooruit. Als ik weet dat ik een aantal dagen geen stukjes kan schrijven, of om niet te laten zien dat ik misschien weg ben, of omdat ik op 1 dag een heleboel lekkere dingen heb gegeten. En dan kan het dus gebeuren dat ik al wel een foto heb geplaatst, maar nog geen stukje heb geschreven en ook nog geen recept heb getikt. Dus daarom stond er een paar dagen geleden al wel een mooie foto maar nog geen recept. Vandaag in de herkansing.
Gevulde courgette met couscous en rozijnen
(2 personen)
- 2 (bol)courgettes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 25 gram rozijnen
- 75 gram couscous
- 100 gram feta, in miniblokjes
- 1 eetlepel munt, fijngehakt
- (cayenne)peper, zout
- 1 groentebouillonblokje
Snijd de courgettes doormidden en hol ze uit met een meloenbolletjeslepel. Zorg dat er aan de zij- en onderkanten ongeveer een halve centimeter vruchtvlees overblijft. Van de bolcourgette moet je misschien een heel klein stukje van de onder- en bovenkant snijden om ervoor te zorgen dat ze recht blijven staan. Snijd het uitgeholde vruchtvlees in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit ui en knoflook even aan en voeg dan de courgettestukjes toe. Doe er een lepel water bij en laat een paar minuten smoren.
Doe couscous in een kommetje. Doe er een beetje zout bij. Overgiet met ± 1,5 dl kokend water. Laat een paar minuten staan en roer dan los.
Doe de rozijnen bij het courgettemengsel. Meng dit door de couscous, samen met de fetablokjes en de munt. Breng op smaak met (cayenne)peper en zout. Vul de courgettes met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
Los het bouillonblokje op in een halve liter kokend water. Giet dit bij de courgettes. Laat de courgettes in een oven van 180C in ongeveer een half uur gaar worden.