Omdat er een aantal mensen met een lactose-intolerantie was, maakte ik deze frittata zonder melk.
Frittata met gegrilde groente en olijven
- 1/2 courgette (± 150 gram)
- 1/2 aubergine (± 150 gram)
- olijfolie
- 250 gram kerstomaatjes
- 100 gram zwarte olijven, zonder pit
- 15 eieren
- peper en zout
- half bosje basilicum
Halveer de tomaatjes en lepel de pitjes eruit met een kleine theelepel. (vries de pitjes in voor later gebruik in een pastasaus) Doe de halve tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olie en bak ze 20 minuten in een oven van 200C.
Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken (2-3 mm). Bestrijk ze licht met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de plakken aan beide kanten lichtbruin. Leg ze daarna op een bord en bestrooi met wat zout en peper.
Snijd de olijven in plakjes.
Bekleed de bodem van de vorm met een vel bakpapier. Vet in met olijfolie.
Klop de eieren los met peper en zout.
Verhit de ovengrill (in combintatie met de gewone oven op 200C). Giet een klein laagje ei in de beklede vorm en zet even onder de grill tot het iets stolt. Giet er dan wat meer ei op en verdeel de helft van de groente en olijven erover. Zet ±5 minuten onder de grill tot het deels is gestold. Verdeel dan de basilcumblaadjes erover en het laatste ei en de laatste groente. Zet weer 5 minuten onder de grill. Schakel nu de grill uit en laat in de gewone oven verder gaar worden. Dit duurt zo'n 20-40 minuten. Controleer af en toe of het ei helemaal gestold is.
Laat afkoelen en stort op een plank en snijd in stukjes.