Heel veel tomaten uit mijn tuin waren gebarsten. Nog prima om te eten maar niet om lang te bewaren en mooie plakken van te snijden. De courgetteplant bleef ook maar vruchten geven, maar die waren ook een beetje voos van binnen, dus niet echt geschikt om in plakken te grillen. Daarom maar lekkere chutney ervan gemaakt.
Courgettetomatenchutney
(5-6 potten)- 1 kilo courgette, in blokjes van ± 0,5cm
- 1 kilo tomaten, in stukjes
- 150 gram rozijnen
- 1 ui, gesnipperd
- 250 gram suiker
- 3 deciliter azijn
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels gemalen korianderzaad
- 1/2 theelepel chiliflakes
Doe alle ingrediënten in een grote pan. Breng aan de kook terwijl je geregeld roert. De suiker lost op. Laat de chutney ± 30 minuten pruttelen en iets inkoken tot de ui gaar is en de chutney de gewenst dikte heeft.
Doe de chutney in goed schoongemaakte* potten. Draai het deksel erop en zet een kwartiertje op z'n kop. Op deze manier trekt de pot vacuum.
Lekker bij gehaktbrood, op een boterham met kaas, en verzin zelf maar.
*) ik boen de potten en deksels eerst goed schoon in een heet sodasopje. Daarna spoel ik ze na met kokend water en zet ze omgekeerd op een schone theedoek tot de chutney klaar is.