Stoompudding met dadel en oranjebloesem
(puddingvorm met deksel van 1-1,2 liter inhoud)- 4 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 1 theelepel oranjebloesemwater
- 120 gram (zachte) boter + om in te vetten
- 120 gram suiker
- 2 eieren
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels melk
- 75 gram dadel, in stukjes + lepel bloem
Vet de vorm in met wat gesmolten boter en bestrooi licht met bloem. Roer de marmelade los met het oranjebloesemwater en schenk deze onder in de vorm. Mors zo min mogelijk langs de zijkant.
Klop de boter romig. Klop dan de suiker erdoor. Mix de eieren erdoor. Meng het zelfrijzend bakmeel erdoor. Klop als laatste de melk erdoor.
Meng de dadel met de lepel bloem losjes met je vingers zodat de stukjes niet meer aan elkaar kleven. Spatel de dadel door het beslag. Doe het beslag over in de puddingvorm, bovenop de marmelade.
Doe het deksel op de puddingvorm. Zet de vorm in de pan. Giet er kokend water bij tot ongeveer 2/3 van de hoogte van de puddingvorm. Zet de pan op laag vuur en laat de pudding in 2 uur gaar worden. Stort de gare pudding op een bord, zodat de marmelade er als een saus bovenop ligt en vanaf druipt.