De laatste tijd ben ik weer flink cake aan het bakken. Taart is het nu wat minder. Over een tijdje zal het wel weer omslaan. Ook met bakken kun je bevliegingen hebben. Om de variatie erin te houden snuffelde ik eens in de keukenkastjes om te kijken wat daar nog ligt. Ik ben er namelijk best goed in om iets bijzonders te kopen maar dat dan niet te gebruiken omdat ik het wil bewaren voor iets speciaals. Zo ook de gedroogde papaja en mango. Ik gebruikte ze eerder in een pudding met spekkoeklikeur, maar er was nog steeds wat over. In deze cake gaven de mango en papaja net weer een iets ander smaakje.
Tropische cake met kokos, papaja en mango
- 40 gram gedroogde papaja
- 40 gram gedroogde mango
- 40 gram rozijnen
- 2 eetlepels kokoslikeur
- 100 gram zachte boter
- 150 gram suiker
- 100 gram yoghurt
- 3 eieren
- 50 gram geraspte kokos
- 210 gram zelfrijzend bakmeel
Knip de papaja en mango in stukjes zo klein (of groot) als de rozijnen. Doe ze samen met de rozijnen en kokoslikeur in een magnetronbestendig kommetje. Verwarm een halve minuut op vol vermogen en laat staan tot de rest van het cakebeslag klaar is.
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem of paneermeel. Leg eventueel een stukje bakpapier op de bodem.
Klop de boter met de suiker in ± 5 minuten tot een luchtig mengsel.
Warm de oven voor op 180C.
Klop de yoghurt door het botersuikermengsel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Meng er de kokos en het zelfrijzend bakmeel door. Meng als laatste de papaja, mango en rozijnen met likeur door het cakebeslag. Schep het beslag in de cakevorm. Bak de tropische cake in ± 45 minuten gaar. De cake is gaar als je er een cocktailprikker insteekt en deze zonder kleverige deegrestjes terugkomt.
Laat de cake even in de vorm afkoelen en stort 'm daarna op een taartrooster om verder af te laten koelen.