maandag 11 april 2016

Weekmenu - courgette, aubergine, kipreepjes

Zondag, aan het begin van de avond. Vandaag eindelijk voor het eerst een hele middag in de zon kunnen zitten en zelfs buiten gegeten. Dan zitten de maaltijdsalades wel weer in mijn hoofd. De weersverwachting geeft aan dat het morgen nog echt lente wordt, maar daarna weer kouder en natter wordt. Dus die maaltijdsalades mogen nog even op zich wachten. Wat zit er deze week dan wel in het weekmenu? De AH heeft met haar groenteaanbieding overigens wel de zomer in haar hoofd: aubergine, courgette, komkommer en kropsla.

Weekmenu

  • Pasta met tonijn. Deze keer dus met courgette in plaats van broccoli. 
  • Noedels of rijst met ketjapkip en tauge en zoetzure komkommer. Breng 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels aan de kook. Roer er eventueel een beetje geraspte gember of wat sambal door. Giet dit mengsel heet over een in plakjes geschaafde komkommer, schep even om en laat intrekken terwijl je kip en noedels maakt. 
  • Stoof van aubergine, tomaat en kikkererwten. Hier kun je eventueel couscous bij eten of turks brood. Klein minpuntje is dat aubergine toch wel 20 minuten moet sudderen voordat ie gaar is. Aubergine is een van de weinige groenten die rauw niet echt eetbaar is. Je kunt de stoof ook met courgette in plaats van aubergine maken. 
  • Kipreepjes gaarbakken met wat komijn, koriander, paprikapoeder en iets pittigs als sambal. Blikje mais erdoor en met dit mengsel tortilla's of taco's vullen. Een komkommer in blokjes erbij en een schep griekse yoghurt of zure room en klaar. 
  • Vegetarische pasta met kruidenroomkaas, cashewnoten en courgette.
  • Gebakken aardappelpartjes, chipolataworstjes en broccoli.
Eet smakelijk weer deze week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten