donderdag 21 juni 2012

Auberginestoof

Auberginestoof

(4 personen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 aubergines (±600 gram), in blokjes van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram), geplet
  • 400 gram gare kikkererwten
  • 100 gram rozijnen
Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui een paar minuten. Voeg dan de aubergineblokjes toe en schep op hoog vuur een paar minuten om. Doe dan de knoflook, komijn, paprikapoeder, kurkuma en zout en cayennepeper naar smaak erbij. Roer even en voeg dan de tomaten met sap toe. Voeg een half kopje water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten met een deksel op de pan stoven.
Doe dan de kikkererwten en rozijnen erbij en laat deze 5 minuten meewarmen. Proef en voeg eventueel nog zout en/of cayennepeper toe.
Serveer met couscous met fijngehakte verse munt en koriander erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen