woensdag 13 juni 2012

Tjap tjoy?

De enige afhaal die wij eten is Chinees. Lekker standaard babi pangang en tjaptjoy. "Babi" pangang lukt nu zelf. Tijd om ook tjap tjoy zelf te maken. Dunne plakjes kip en veel groente: schuine komkommerplakjes, wortel, paprika, bamboescheuten, veel taugé, champignons. Ik heb er zelfs een bloemkool voor gekocht. Maar dan? Googelen leverde wel wat op, maar dat leek me allemaal niets. De meeste recepten gebruiken bouillon, ketjap of sojasaus, oestersaus, ve-tsin en dat wordt dan gebonden met maizena. Sommige voegen nog knoflook en/of gemberpoeder toe. Niet echt ingrediënten waarvan je een smaakexplosie krijgt. Uiteindelijk heb ik de kip gepocheerd in lichte kippenbouillon met een teentje knoflook, en daar ook bijna alle groente in voorgegaard. Je zou zeggen dat je dan een bouillon met smaak hebt. Die bouillon heb ik gebruikt voor het sausje, samen met wat ketjap en een snuf gember. Het zag er heel mooi uit, maar de smaak viel tegen. Het was behoorlijk flauw en vlak. Manlief gooide theelepels sambal erdoor.
Vlak daarna kocht ik de Delicious van mei die over China ging. Ook daarin stond een recept voor tjaptjoy. De smaakmakers daarin zijn groentebouillon en (chinese) sojasaus, gebonden met maizena.  Dat ga ik niet eens proberen, dat lijk me echt niets.

Dus een vraag: wie heeft er goed recept voor tjaptjoy?

Nog wel een foto, want het zag er wel aantrekkelijk uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten