zaterdag 16 juni 2012

Dragonpesto

Van de kruiden die ik op mijn balkon heb staan, is de dragon op dit moment de enige die het echt goed doet. De salie heeft de winter nauwelijks overleefd, en munt en rozemarijn helemaal niet. Bieslook en tijm heb ik pas dit voorjaar gezaaid, dus dat levert ook nog niet veel op. Ik moet het dus met dragon doen op dit moment.

Deze "pesto" druppelde ik over gegrilde venkel.

Dragonpesto

  • takjes verse dragon (± 4 eetlepels) 
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 2 eetlepels geraspte harde geitenkaas
  • peper
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • scheutje water
Haal de blaadjes van de takjes dragon. Maal de blaadjes fijn in een kleine keukenmachine (ik heb een bakje van ± 2,5 dl waar ik de staafmixer op kan zetten). Pers de knoflook erboven uit. Doe de cashewnoten erbij en maal nogmaals. Doe dan de kaas een een lepel olie en peper erbij. Maal nogmaals. Voeg de rest van de olie en eventueel een scheutje water toe. Maal nogmaals. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten