Salade met cantaloupmeloen, munt en feta
- 1/2 krop friséesla (of andijvie)
- 1 rijpe kleine cantaloupmeloen
- 100 gram feta
- blaadjes van 1/3 bosje munt
- sap van 1/2 - 1 limoen
- 4 eetlepels olijfolie
- peper, zout
Klop een dressing van de olie, limoensap en peper en zout.
Was de sla en haal de bladeren los. Scheur eventueel wat kleiner. Slinger de sla goed droog. Als je andijvie gebruikt, snijd je deze in dunne reepjes.
Snijd de meloen doormidden en schep de zaadjes met een lepel eruit. Snijd elke helft in 4 parten en snijd het vruchtvlees los van de schil. Snijd de parten in plakjes.
Snijd de feta in blokjes.
Meng de frisée met de munt en 2/3 van de dressing. Leg op een platte schaal. Verdeel de meloen en kaas erover en bedruppel met de rest van de dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten