Chocoladeaardbeientaart
(springvorm doorsnee 22 cm)- 3 eieren
- 90 gram suiker
- 15 gram maizena
- 50 gram bloem
- 25 gram cacao
- 250 gram aardbeien (liefst kleine)
- 1,5 blaadje gelatine
- 2 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram mascarpone
Klop de eieren met de suiker in ± 10 minuten tot een luchtig mengsel.
Verwarm de oven voor op 150C.
Zeef cacao, bloem en maizena boven een kom en spatel dit voorzichtig door het eimengsel. Verdeel het beslag over een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Bak de taart 13 minuten op 150C, dan 13 minuten op 165C en dan nog 13 minuten op 175C.
Laat de biscuitbodem afkoelen en snijd dan overlangs doormidden.
Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet deze op een pan met een laagje bijna kokend water en laat de chocolade smelten. Klop de mascarpone los en roer de - iets afgekoelde - chocolade erdoor. Als het mengsel erg vloeibaar wordt, laat het dan eerst iets opstijven voordat je het straks over de bovenkant van de taart gaat gieten.
Week de gelatine ± 5 minuten in koud water. Vul de limonadesiroop met water aan tot 1,5 dl. Verhit een klein beetje hiervan en los hierin de gelatine op. Roer dit door de rest van de limonade. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Schep ze door de limonade. Laat lobbig worden. Verdeel dan over de onderste helft van de taartbodem en leg de andere helft er bovenop.
Verdeel het chocolademascarponemengsel over de bovenkant van de taart. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast staan voordat je ´m aansnijdt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten