Courgetterisotto met basilicumolie
(1 persoon)- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 80 gram risottorijst
- 5 dl lichte (=niet te zoute) groentebouillon (heet)
- 200 gram courgette, in kleine blokjes
- peper
- 20 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
- ± 15 grote blaadjes basilicum (of 30 kleine)
- 1 eetlepel lekkere olijfolie
Doe de bouillon in een pannetje en zet op het allerlaagste vuur.
Verhit een lepel olie in een braadpan. Fruit de ui een paar minuten tot deze glazig is. Pers de knoflook erbij en fruit nog 1 minuut. Doe de andere lepel olie erbij en de rijst. Schep de rijst om zodat elke korrel glanst. Voeg een lepel bouillon toe. Roer. Voeg weer bouillon toe. Roer. Ga zo 10 minuten door met bouillon toevoegen en roeren. Voeg dan de courgetteblokjes toe. Blijf nog ± 5 minuten bouillon toevoegen en roeren tot de rijst net gaar is. Schep op het laatst de kaas erdoor en maal er flink wat peper boven.
Terwijl je de risotto maakt (je hoeft niet continue te roeren) stamp je de basilicumblaadjes fijn in een vijzel en voeg je de olie toe.
Schep de risotto in een bord en verdeel de basilicum erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten