dinsdag 26 juni 2012

Bietjes, couscous, sinaasappel, feta (en ook afgehaald)

Hoe zouden professionele voedselfotografen dat nu doen? Zodra je ook maar 1 stukje biet in een gerecht hebt, kleurt alles er omheen roze. En dat zie je nooit terug op een foto in een tijdschrift. Of zou (de assistent van de) de assistent alle blokjes 1 voor 1 met een pincet op zijn plek leggen en moet de fotograaf dan als de bliksem foto´s maken?

Dit gerecht is overigens afgehaald via www.thuisafgehaald.nl. Zie ook dit bericht.


Salade van bietjes, couscous, sinaasappel, feta

(2 personen)
 • 300 gram gare bietjes
 • 125 gram couscous
 • 1 sinaasappel
 • 2 eetlepels olijfolie
 • peper, zout
 • 1-2 theelepels verse tijmblaadjes
 • 100 gram feta
Doe de couscous in een platte schaal, bestrooi met wat zout en giet er ± 1,25 dl kokend water over. Laat een paar minuten staan en roer de couscous dan voorzichtig los met een vork.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil eraf. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en knijp ook de vliezen nog even goed uit. Roer het sinaasappelsap met de olie, wat peper en zout en de tijm tot een dressing. Roer de dressing door de couscous. 
Snijd de partjes sinaasappel in stukjes. Snijd de bietjes in kleine blokjes. Verkruimel de feta. Meng de sinaasappel, bietjes en feta door de couscous. 

4 opmerkingen:

 1. Hoe profs foto's maken? Dat wil je helemaal niet weten! De foto's worden ook niet snel gemaakt, maar dat duurt uren. Het komt er eigenlijk op neer dat er een enorme toverdoos aan chemie wordt opengetrokken, en te eten is het niet meer, was het ook helemaal niet.
  Jouw foto,s zijn dan misschien niet professioneel, maar zien er wel smakelijk uit.
  Bedankt voor de heerlijke recepten.
  Groet Hanny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Hanny, dank je wel voor je reactie. Leuk om te lezen dat je blij bent met mijn recepten. Ik maak meestal snel een foto, want ik maak eten klaar om het op te eten, niet om het er mooi uit te laten zien. 's Winters wil het gebrek aan goed lichtt nog wel eens tegenwerken, maar dan maak ik 's middags alvast een foto van de ingredienten.
  Johanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. misschien loont het eens de moeite om dit in elkaar te flansen.. Tenslotte zet je nogal eens wat op de foto! :-)
  gr bastiaan

  http://digital-photography-school.com/how-to-make-a-inexpensive-light-tent

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet of ik zo handig ben om dat in elkaar te zetten. Mischien van de winter of zo, als ik me weer ga ergeren aan het verkeerde licht. In elk geval bedankt voor de link.
  Groet, Johanneke

  BeantwoordenVerwijderen