dinsdag 5 juni 2012

Oosterse kip met paprika, mango, champignons, taugé

Ik denk dat het uitgeknipte recept nog in de rode multomap zit die mijn ouders staat: de kip met ananas, rode paprika en champignons in een sausje met gemberpoeder, knoflookpoeder, sherry, vetsin, bruine suiker, citroensap. Dat was één van de eerste echte dingen die ik, toch al best lang geleden, kookte. Dat wat me toen aansprak, het zoetzure, vind ik nog steeds lekker. Met dat van ooit in mijn hoofd maakte ik er nu dit van.


foto van oosterse kip met mango en tauge


Oosterse kip met paprika, mango, champignons, taugé

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 3 personen)
 • 200 gram kipfilet, in kleine blokjes
 • 2 cm gemberwortel, fijngeraspt
 • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
 • 1 theelepel sambal
 • 1 theelepel vissaus
 • sap van halve limoen
 • 2 theelepels bruine basterdsuiker
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 bakje champignons, in plakjes
 • 2 rode paprika´s (± 300 gram), in reepjes
 • 1 mango, in stukjes
 • 250 gram taugé
Meng gemberwortel tot en met basterdsuiker door elkaar. Roer de blokjes kip erdoor en laat minimaal een half uur intrekken. Schep de kip uit de marinade, en bewaar de marinade. 
Verhit een wok of hapjespan. Doe de olie er in als de pan heet is, en laat even meewarmen. Bak de kipstukjes 3 minuten. Bak dan de champignons 3 minuten mee. Doe dan de paprika erbij en bak nog 3 minuten. Doe de overgebleven marinade en een half kopje water in de pan. Breng aan de kook en roer de mango en taugé erdoor en laat deze ook warm worden. 
Proef of het goed op smaak is. Voeg anders nog vissaus en/of sambal toe. 

Serveren met rijst.

Andere recepten met dat zoetzure, Aziatische smaakje:


2 opmerkingen:

 1. Ziet er lekker uit! Je neemt wel een risico door de marinade aan het eind toe te voegen. Bij onvoldoende verhitting kun je er ziek van worden....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, voor mij spreekt het voor zich dat ik dat nog aan de kook laat komen. Niet alleen vanuit dat risico-oogpunt, maar omdat ik gewoon warm eten wil ;.). Maar ik heb de tekst van het recept iets aangepast voor het geval dat. Bedankt. Groeten Johanneke

   Verwijderen