woensdag 15 januari 2014

Ananasrijst


Ananas, rode paprika, cashewnoten, kip. Die combinatie, daar kun je me - denk ik - voor wakker maken. Alhoewel ik ook erg veel van mijn bedje houd.


Ananasrijst

(4 personen)
  • 2-4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 2 scherpe rode pepertjes
  • 350 gram kipfilet
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels kurkumapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 300 gram rode paprika
  • 300 gram verse ananas
  • 100 gram tauge
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 750 gram gare rijst (dus gekookt gewicht)
  • 50 gram cashewnoten
  • verse koriander
Hak knoflook, gember en pepertjes fijn en maal met 2 lepels olie tot een pasta. 
Snijd de kipfilet in stukjes.
Snijd de paprika en ananas in stukjes.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze licht kleuren. Laat op een bordje afkoelen. 
Verhit een grote wok of braadpan. Fruit de specerijenpasta tot ze licht begint te geuren. Voeg de kip, kerrie, kurkuma en kaneel toe en bak omscheppend tot de kip kleurt. Voeg eventueel nog wat olie toe en pas op dat de specerijen niet verbranden. Voeg een scheut water toe en laat, met een deksel op de pan, 5-10 minuten smoren tot de kip gaar is. Schep de kip uit de pan. 
Doe een beetje nieuwe olie in de pan en roerbak de paprika en ananas een paar minuten tot deze heet zijn. Voeg de vissaus en sojasaus toe en de rijst. Bak de rijst tot deze warm is. Blijf omscheppen. Doe dan de kip weer in de pan en schep nog goed door. Schep als laatste de tauge erdoor. Doe de ananasrijst in 4 kommen en bestrooi met de cashewnoten en koriander. 

bron: Gordon Ramsay - Gordon's great escape Zuidoost-Azië (aangepast)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen