zondag 19 januari 2014

Pompoencurry met tomaat en kokos

Af en toe lees je het tussen de regels door. Ik bied geregeld maaltijden aan via thuisafgehaald. Maar lekker eten doe je ook samen. Daarom doe ik ongeveer een keer per maand een thuisafgehaald-bij-mij-thuis. In plaats van dat iemand zijn bakje eten afhaalt, zitten er dan zo'n 6-10 mee-eters bij ons aan tafel. De laatste keer was in Indiase sfeer. Twee curries, pappadums, mangochutney, raita, rijst en het speciale worteltoetje. Hier het recept van de pompoencurry.


Pompoencurry met tomaat en kokos

  • 1 flespompoen van ± 1,25 kilo
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 scherp pepertje, fijngehakt
  • 3 cm verse gemberwortel, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout naar smaak
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
Schil de pompoen, hak doormidden en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. 
Verhit de olie in een grote braadpan. Fruit de ui een paar minuten. Voeg dan knoflook, pepertje en gemberwortel toe en fruit nog een paar minuten. Doe de tomaten en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg kaneel en kurkuma en zout naar smaak toe. 
Doe de blokjes pompoen in de saus en laat 20-30 minuten pruttelen tot de pompoen gaar is. 
Rooster de kokos in een droge koekenpan tot de kokos lichtbruin is. Laat afkoelen op een bord. 
Proef de curry en pas de smaak eventueel aan. Bestrooi met kokos en koriander. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten