dinsdag 14 januari 2014

Quinoa met boerenkool en kaki

Au, opeens stond mijn mond in brand. Daar was duidelijk iets misgegaan. Snel een hapje kaki genomen. Zoet blust pittig.
In deze quinoa met boerenkool gebruikte ik kant-en-klare olijfolie met pepertjes. Ik dacht dat ik ze er allemaal wel uitgehaald had. Gelukkig was ik mijn eigen slachtoffer en niet een van de eters.



Quinoa met boerenkool en kaki

(bijgerecht 6-8 personen)
  • 200 gram quinoa
  • 250 gram boerenkool aan de stronk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kaki
  • 1-2 eetlepels olijfolie met pepertjes *)
Breng de quinoa met water en iets zout aan de kook volgens de verhouding op de verpakking. Laat 10 minuten koken. Giet af en zet even apart.
Was de boerenkool en ris het blad van de nerf en scheur in grove stukjes. 
Was de kaki, snijd in 8 parten en snijd elke part overdwars in stukjes. 
Verhit de olijfolie in een wok en fruit het teentje knoflook even aan. Roerbak de boerenkool vervolgens ± 5 minuten tot het rauwe eraf is. Meng de boerenkool en kaki door de quinoa, schep in een mooie schaal en besprenkel met de pittige olijfolie.

*) dit kan je zelf ook maken door chiliflakes naar smaak even te verwarmen (tot lauw) in lekkere olijfolie en een uurtje te laten staan. Zeven als je geen hap vuur wilt nemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten