woensdag 1 januari 2014

Brownies met kersen


Aan goede voornemens doe ik niet. Of misschien (nog) vaker wat lekkers bakken voor bij de koffie en thee? Daar zullen manlief en mannetje Q het vast mee eens zijn. Deze brownies zijn alvast een begin.


Brownies met kersen

(vorm ± 20 bij 20 cm)
  • 75 gram gedroogde kersen
  • eventueel 1 eetlepel kersenlikeur
  • 125 gram boter
  • 125 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 40 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacao
Doe de kersen en de likeur (of gebruik anders water) in een kommetje en warm even op in de magnetron. Laat wellen tot je de rest klaar hebt. 
Bekleed de bodem van de vorm met een vel bakpapier.
Hak de chocolade grof. Snijd de boter in blokjes. Doe de boter en de chocolade in een hittebestendige kom. Hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water en laat boter en chocolade smelten. 
Klop de eieren met de suiker en een snuf zout een paar minuten tot het een dik mengel is. Klop de gesmolten chocolade en boter erdoor. Klop dan het bakmeel en de cacao erdoor. Verdeel het beslag over de vorm. Verdeel de kersen over de bovenkant. Bak de brownie in ± 20 minuten gaar. Hij mag (moet) nog een tikje smeuïg zijn. 

2 opmerkingen:

  1. Ik heb nooit van de combinatie kersen of frambozen en combinatie met chocolade gehouden, alleen sinaasappel kan wat mij betreft erbij. Zal wel een afwijking van mij zijn want er zijn heel wat recepten met rood fruit en chocolade.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze komen op mijn to bake lijstje. Ze lijken me heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen